روز جهانی نوروز، آغاز جشن بهار ایرانی و نوید دهنده تجدید طبیعت است که طبق تقویم سازمان ملل متحد و با ثبت جهانی این رویداد به عنوان میراث ناملموس یونسکو در ۲۱ مارس هر سال، به یادگار نگاه داشته می شود. حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان نوروز را با سنت ها، آداب و رسوم ویژه در بالکان، مناطق دریای سیاه و دریای خزر، قفقاز، آسیای مرکزی و جنوبی و خاورمیانه جشن می گیرند. این برنامه ها شامل اجرای رقص های محلی، مراسم گل گردانی و اجرای آواز های دُر دَری، پخت غذاهای نوروزی و دیگر رویدادهای فرهنگی، مراسم درختکاری و بزرگداشت طبیعت است. اهمیت نوروز به عنوان یک مراسم رسمی در سازمان ملل ترویج صلح و همبستگی بین نسل ها است. این روز همچنین بر آشتی و همسایگی تمرکز دارد و به تنوع فرهنگی و دوستی بین مردم می انجامد.
از آن جایی که نوروز به تنوع فرهنگی و ترویج رفق و مدارا بین جوامع مختلف کمک می کند، با منویات یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) مطابقت دارد. بر اساس مندرجات کنوانسیون پاسداشت میراث فرهنگی ناملموس (۲۰۰۳) و احترام به حق بر تنوع فرهنگی، در سال ۲۰۰۹ نوروز به ثبت جهانی رسید و در سال ۲۰۱۰، بزرگداشت «روز جهانی نوروز» توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه A/RES/64/253 اعلام گردید. این قطعنامه استقبال از تلاشهای کشورهای عضوی است که نوروز در آن ها جشن گرفته میشود و هدف از آن حفظ و توسعه فرهنگ و سنتهای مرتبط با نوروز بوده و کشورهای عضو را تشویق میکند تا برای افزایش آگاهی در مورد نوروز و سازماندهی رویدادهای سالانه به مناسبت این جشن، تلاش کنند.
در هنگامه برابری روز و شب، پس ازخانه تکانی از تاریکی، جهل و کینه، نوروز فراتر از مرزهای جغرافیای، ندای همدلی، همراهی، همبستگی و صلح سر می دهد و بایسته است که بهانه ای باشد برای فرخندگی، کامیابی و هم گرایی نوع بشر.
تحریریه عدلنامه، نوروز ۱۴۰۲ را تبریک می گوید و سال خوشی را برای تمامی ایرانیان آرزومند است.
ایّام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید